Social media workshops gestart

In: Social media|workshop

19 Jun 2013

Workshop Social media

Alweer bijna drie weken geleden is de webredactie SSC OOS gestart met een vijftal workshops Social Media voor medewerkers van de Erasmus Universiteit. In de serie komen de belangrijkste en voor ons meest nuttige social media aan bod. De eerste drie zijn nu geweest en voor alle medewerkers terug te zien via onze website. Bij de workshops waren gemiddeld twintig belangstellenden aanwezig, maar we hopen dat daarnaast een groot aantal medewerkers gebruik zal maken van de mogelijkheid de workshops online terug te zien.

De eerste drie workshops gingen over Yammer (een sociale vorm van intranet), LinkedIn (meer dan een professionele database) en Facebook Pages (over hoe je als bedrijf of organisatie in contact kunt komen met je doelgroep). Aanstaande donderdag volgt een workshop over Twitter door Christa van der Kruk. Tevens sluit zij de serie af met een vreemde eend in de bijt van deze serie workshops, een workshop over het gebruik van de iPad. Maar dat is dan wel weer een apparaat waarmee je je social media heel makkelijk kunt beheren.

Vooral de tweede en derde workshop over LinkedIn en Facebook Pages van Wietske van Ierssel waren zeer verhelderend en vertelden een consistent verhaal. Belangrijkste lessen uit de workshops zijn dat we zoals we vroeger moesten wennen aan de telefoon, aan internet en aan email, we nu moeten wennen aan de sociale media, want die zijn een blijvertje. Daarom is het goed om te weten hoe je er wel en niet mee om moet gaan, wat je beter niet kunt doen en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Zo biedt Yammer veel mogelijkheden om efficiƫnter en transparanter met elkaar samen te werken. LinkedIn is een krachtig middel om een professioneel netwerk op te bouwen en om met nieuwe mensen in contact te komen die in jouw werkveld bezig zijn. Facebook Pages is meer extern gericht en handig om in discussie te gaan met je klanten of je doelgroep, hen vragen te stellen en uitdagen om met jou mee te denken.

Al met al kijken we met een goed gevoel terug op de eerste drie afleveringen. Het is nog mogelijk je aan te melden voor de volgende workshops (zie hieronder).

• Bekijk hier de workshop Yammer
  • Bekijk hier de workshop LinkedIn
  • Bekijk hier de workshop Facebook Pages
  • Schrijf je hier in voor de volgende workshops