Social media monitoring

In: Social media

23 Aug 2012

Samen met Anton Hulst en Elgar, beiden van het SMC, krijgen we een demonstratie van Michiel Veefkind van de Webcare Company over het systeem Radian6. Dit is een social media monitoring tool dat door een aantal grote Nederlandse bedrijven wordt gebruikt om in de gaten te houden hoe er over hun bedrijf wordt gepraat op het wereld wijde web. Het ziet er interessant uit maar bovenal is het erg duur. Voor iedere gebruiker moet apart betaald worden, niet echt handig als je op de universiteit met zijn allen naar de data wilt kijken. Ik vrees voor de Webcare Company dat dit systeem het niet gaat worden.